Támogatás

Megosztás

1%

Rozetta Gyülekezet-működtető Közhasznú Alapítvány - Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség

Kedves Testvérem!

A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség 2003. február 23-án rendkívüli közgyűlésén elhatározta egy alapítvány létrehozását, mely alapítvány az Alapító szándékai szerint - az Egyházközség karitatív munkáját, működését hivatott támogatni. (részletes leírást céljainkról lásd lent)

A Fővárosi Bíróság 2003. szeptember 9-én 8985 sorszámmal bejegyezte a Rozetta Gyülekezet-működtető Közhasznú Alapítványt (Rozetta Alapítvány).

A Rozetta Alapítvány fő adatai:

Címe: 1204 Budapest, Ady E. u. 89.
Bankszámlaszáma: 11720001-20208949 (OTP Bank Rt.)
Adószáma: 18250152-1-43

A Rozetta Alapítvány folyamatosan támogatja a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség karitatív munkáját és működését.

1%

A Rozetta Alapítvány 2007. elejétől fogadni tudja a jövedelemadójuk 1%-áról nyilatkozó jószándékú emberek, testvéreink anyagi hozzájárulását. A jó hír az, hogy így már egy kis tudatossággal, odaszánással is, plusz anyagi ráfordítás nélkül is tudunk adni. Mindenkit kérünk, hogy támogassa Alapítványunk céljait jövedelemadója 1%-ának felajánlásával, ezzel is támogatva a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség karitatív munkáját és működését! Aki ily módon rendelkezik, az közösségünk és a Gyülekezet vonzáskörzetében élők számára pusztán tudatossága és felelősségérzése révén plusz anyagi forrásokat juttathat céljaink megvalósítására.

Az Alapítvány céljai (részlet az Alapító Okiratból):

1. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség területén: idősek, magányosok, hajléktalanok és a nagycsaládosok, szenvedélybetegek, hátrányos helyzetű fiatalok közötti karitatív munka támogatása.
2. Az ifjúsági hitélettel kapcsolatos tevékenységek, programok támogatása
3. Hitoktatási feladatokkal kapcsolatos kiadások finanszírozásának támogatása.
4. A gyülekezet közösségi alkalmainak finanszírozása.
5. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség szervezésében rendezendő konferenciák, gyülekezeti találkozók, ifjúsági táborok finanszírozása,
6. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség történetéről szóló nyomtatott és egyéb hordozón megjelenő kiadványok támogatása.
7. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség kiadványainak, pl. hírlevelek, az ifjúság PETI című lapjának támogatása.
8. Magyarországi és külföldi testvérgyülekezetekkel való kapcsolattartás költségeinek finanszírozása.
9. Az Egyházközség kifelé irányuló, társadalom építő üzenetének a helyi televízióban való megjelentetésének támogatása.
10. Keresztyén Kulturális Közéleti Klub létrehozása és annak működtetése.
11. Hagyományteremtő alkalmak (pl. szeretetvendégségek, hangversenyek) megrendezésének támogatása.
12. Az Egyházközség területén működő Zákeus Média Centrum munkájának támogatása, különös tekintettel a hitoktatás szemléltető eszközökre.
13. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség gyülekezetiház építésének támogatása.
14. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség mindenkori ingatlanainak fenntartása, renoválása, karbantartása, bővítése.
15. A fenti célok megvalósítása során az Egyházközség ingatlanainak és tárgyi eszközeinek költségviselése.

Kérem a kedves olvasót, hogy akár jövedelemadójának 1%-val, akár alapítványi hozzájárulás formájában támogassa rajtunk keresztül a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség társadalomépítő, karitatív munkáját!

Baráti üdvözlettel: Sághy András, a kuratórium elnöke

Kérjük támogassa adója 1%-val a Magyarországi Evangélikus Egyházat!
Technikai szám: 0035

A személyi jövedelemadó törvény alapján idén is lehetőség van adónk kétszer 1%-ának felajánlására. Az első 1%-ot valamely közhasznú tevékenységet folytató alapítvány illetve társadalmi szervezet részére, és még egyszer 1%-ot valamely egyház részére lehet eljuttatni. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy rendelkező nyilatkozatot kitölteni és azt a jövedelemadó-bevalláshoz mellékelni. Akinek adóját a munkahelye intézi, annak a munkahelyén kell leadnia rendelkező nyilatkozatát.

Ha valaki nem rendelkezik erről a 2x1%-ról, úgy ez az összeg is az állami költségvetésbe kerül. Ez a támogatási forma a megelőző években a Parlament által évenként megszavazott költségvetési támogatást váltja ki, külön terhet nem jelent, kiadást nem ró a rendelkezőkre, hiszen az adó összegét amúgy is meg kell fizetnie. Csupán arról van szó: meghatározhatjuk ezen összeg sorsát.

Egyházunk számára nagyon fontos ez a támogatás, amely hozzájárul ahhoz, hogy fedezni tudjuk egyházunk mindennapi működését.

Ezért szeretettel kérjük egyházunk tagjait: személyi jövedelemadójuk első 1%-át valamelyik evangélikus gyülekezet, vagy iskola alapítványa, társadalmi szervezete számára ajánlják fel, a második 1%-ot pedig a Magyarországi Evangélikus Egyház (technikai száma 0035) részére ajánlják fel. A rendelkező nyilatkozat kitöltése után azt egy borítékba kell tenni. A borítékon tüntesse fel nevét, lakcímét, adóazonosító jelét, zárja le és a lezárást azon keresztülmenő aláírásával hitelesítse. Ezután, ha önadózó, a beküldendő adóbevalláshoz mellékelje, ha munkahelye intézi, adja oda az ügyintézőnek.

Köszönjük támogatását!