Segítség a hangfájl kiválasztásához

A hangfelvételekhez a felvitelkor néhány tulajdonságot társítunk.

Ezek a következők:

·       »Dátum«                => a felvétel dátuma

·       »Cím«                             => a felvétel címe

·       »Előadó«               => az előadó megnevezése

·       »Helyszín«             => az előadás helyszíne

·       »Kulcsszavak«       => az előadás tartalmára utaló fogalmak

Az oldalon valamennyi tulajdonsághoz tartozik egy szűrő.

Ha minden szűrő üresen marad, akkor az Ok gomb hatására valamennyi tárolt hanganyag megjelenik egy táblázatban, nincs szűrés.


Itt a kívánt lejátszóra kattintva meghallgatható a felvétel.

Az áttekinthetőség érdekében a megjelenítendő felvételeket a tulajdonságaik szerint csökkenteni lehet. Csak azok a felvételek fognak a listába kerülni, amelyek valamennyi tulajdonsága a szűrökben megadott feltételeknek megfelel.

A szűrők kitöltése

Egy szűrőben több feltétel is megadható. Ezeket pontosvesszővel kell elválasztani.  A szűrőfeltétel akkor teljesült, ha legalább az egyik feltétel teljesült.

Pl. »Cím« cím1;cím2;cím3. Ha a 3 feltétel egyike sem teljesült, akkor ez a szűrő nem teljesült és így egyetlen hanganyag sem fog megjelenni. A szűrő viszont teljesül, ha van olyan felvétel aminek a Cím tulajdonságában bárhol előfordul a cím1 vagy a cím2 vagy a cím3 szöveg. A feltételek írásmódja a kis és nagy betűkre nem érzékeny, tehát cím1 és CíM1 azonosnak tekintendők.

Vannak olyan tulajdonságok, amik nincsenek megadva, azaz üresek. A feltételbe üreset beírni nem lehet, azaz a ; ; nem jelent semmit sem, ezért a ? kérdőjel önmagában, mint feltétel jelenti az üreset. Nem üres jelentenek a cím?; ? Cím; de üreset jelent itt a második feltétel cím1;? Tehát ez akkor teljesül, ha a »Cím«  tulajdonság vagy üres, vagy tartalmazza a cím1 szöveget.

A »Dátum« szűrő némileg speciális, mivel ott egy-egy feltételben egy időtartományt lehet megadni. Pl: 2018.12.25.-2019.1. 6. Ez szokásos és könnyen érthető írásmód (tól-ig). Tartalmazza az első és az utolsó időpontot.

Néhány példa és a jelentése:

Írásmód

Jelentés

-2019.01.01.

Minden korábbi 2019.01.01-el bezárólag

2018.01.01.-

2018.01.01 és valamennyi későbbi

2018.01.-2018.11

Minden januártól novemberrel bezárólag

2018.

Minden a 2018-as évből

?

Minden, amihez nincs dátum megadva

de

Mindaz ahol szerepel a dátumban de (pl. a délelőttöt jelezve), azaz minden délelőtti