Keresztelősők hittana

Megosztás

A pesterzsébeti evangélikus templomban egyre több a gyermek. Ki hitte volna, hogy valaha is probléma lesz a sok hangicsáló jelenléte. A karzatalatti részt hangtompítós üveggel választottuk le, hogy lokalizáljuk a zsibongást. Azután jött az egyik, majd a másik csoport, végül 3 hittanos korosztály számára folyik a hitoktatás.

Mint máshol, nálunk is az első oltári szolgálat után vonulnak ki a foglalkozásokra.
Úgy tűnik, van folytatás. Egyre többen jelentkeznek keresztelőre. Az eredetileg vegyes házas szülők számára igazán fontos az úgynevezett keresztelői hittan. Praktikus okokból most újítottunk. Összegyűjtjük a keresztelőre várókat és az érdeklődő fiatal keresztszülőket. Egy-egy szombat délután az alapvető tanítások után gyakorlati kérdések kerülnek elő. „Hogyan, milyen szempont szerint válasszunk keresztszülőket gyermekeink számára”- „Mi a keresztszülő feladata?” Egyáltalán, kik lehetnek keresztszülők?”
Legutóbbi alkalmunkon jött az ötlet. Egy nem íróasztalon készült, hanem „alulról szerkesztett” brossura kiadása, mely laikus oldalról feltett kérdések alapján időben tájékoztatja a keresztség lényegéről, a szülők és keresztszülők lehetőségeiről és kötelességeiről az olvasót.
 
gyjs*vdm